20 vuotta raittiutta!

13.7.2023 oli se maaginen päivä, jolloin sain 20 vuotta raittiutta. Minulle sanottiin silloin, kun olin toipumisen tien alussa, että elämäni tulee olemaan ja villeimpien unelmieni tuolla puolen. Se on totta. Jos minä olisin saanut silloin ja suunnitellaan ja päättää raittiuteni suunnan ja missä olisin kahdenkymmenen vuoden päästä, uskon että paljon olisi jäänyt kokematta.

Päällimmäisenä tunteena on ääretön kiitollisuus.

Olen kohdannut tänä aikana lukemattomia kriisejä, isoja ja pieniä, ja selvinnyt niistä juurikin sen takia, että juominen ei ole ollut minulle enää vaihtoehto paeta elämän haastavuutta. Lisäksi olen oppinut löytämään elämästä hyvää ja kiksejä ilman päihteitä. Oma lukunsa on se, että olen oppinut hyväksymään ja jopa pitämään elämän tasaisuudesta.

Velat on maksettu ja luottotiedot ovat palautuneet jo aikaa sitten. Olen suorittanut opintoni loppuun, saanut luokanopettajan ammatin, kehittynyt todella hyväksi opettajaksi, saanut tuoda tunne- ja tietoisuustaitoja Suomen kouluihin 13 vuoden ajan. Opiskelujeni loppuun saattamisen myötä löysin valokuvauksen, josta on tullut yksi ammattini ja tapa tallentaa sitä ehtymätöntä kauneutta, mitä maailmassa näen.

Olen selvinnyt rintasyövästä ja vaativasta olkaluun traumasta.

Olen löytänyt elämäni rakkauden ja saanut heidän elää hänen kanssaan jo 10 rakkaudentäyteistä vuotta.

Asiat ovat vain asioita ja saavutukset saavutuksia. Tärkeintä on kuitenkin se, mitä tapahtuu sisällä. Syöpään sairastumisen kautta löysin meditaation, mindfulnessin ja buddhalaisen harjoituksen. Näiden kautta olen saanut löytää aidon itseni. Olen löytänyt rauhaa, myötätuntoa, hyväksyntää ja sisäisen turvallisuuden tunteen.

Myötätuntoinen ja lempeä suhtautuminen itseäni ja muita kohtaan on matkassani jokainen päivä. Ennen ajattelin, että myötätuntoilu on nössöjen hommaa, mutta tänä päivänä tiedän, että itselleen ja muille ystävällisenä oleminen se vasta kanttia vaatiikin.

20 vuoden raittius ei olisi ollut mahdollista ilman läheisten, saman henkisten ja vertaistukiryhmien yhteisöjen tukea. Lisäksi se, että olen syntynyt Suomessa, on mahdollistaneet minulle kaksi kertaa pitkän päihdehoidon, A-klinikan ja muun päihdehuollon tuen sekä 2,5 vuotta kohtuuhintaista terapiaa. Olen syvästi kiitollinen kaikille niille, joita olen matkani varrella kohdannut ja jotka ovat auttaneet minua. Rakastaneet minua silloinkin, kun en itse osannut rakastaa itseäni.

Riippuvuuden yksi syy on, että yhteys itseen ja muihin on kadonnut. Minulle tämä 20 vuotta on ollut matka tuon yhteyden rakentamiseen, syventämiseen ja säilyttämiseen. Olen löytänyt tien syvimpään itseeni. Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta olen oppinut rakastamaan itseäni.

Matka jatkuu edelleen ja omalta kohdaltani se suuntautuu uudelle tasolle, kun nyt yrittäjänä työnkuvani on pääasiassa sitä, että saan sekä ennaltaehkäisevästi kertoa lapsille ja nuorille riippuvuuksista että auttaa niitä, jotka ovat toipumisen prosessin alkuvaiheessa. Aivan uusi ovi avautuu, kun alan auttaa ihmisiä viemään toipumisensa aivan uudelle tasolle. Tästä myöhemmin lisää. Olen todella saanut viedä toipumiseni ja raittiuteni uudelle tasolle!

Kiitos sinulle <3 Kiitos universumille <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top