MINDFULNESS JA ADDIKTIO -KURSSI JA MINIRETRIITTI
(plus toipujien vertaistuellinen yhteisö)

Maanantaisin 8.4.–27.5. klo 17:30–19:45 zoomissa
Retriitti on helatorstaina 9.5. klo 10–14 Töölössä.

Edellinen kurssi oli loppuunmyyty, joten tule mukaan nyt, kun paikkoja vielä on!

Ilmoittaudu mukaan samantien ja varmista paikkasi!

HUOM! TÄMÄ KURSSI TODENNÄKÖISESTI MUUTTAA ELÄMÄSI SUUNNAN.

(c) Aurora / AaWeePalvelu

MINDFULNESS VOI AUTTAA SINUA, JOS…

Sinulla on riippuvuuksia tai haitallisia tapoja, joista haluat vapautua

Mindfulness ja addiktio -kurssi sopii sinulle, olit sitten vasta muutoksen alkuvaiheessa tai jo pidemmällä toipumisen polulla.

Haasteesi voivat liittyä mihin tahansa riippuvuuteen tai haitalliseen käyttäytymis- tai ajattelumalliin, kuten päihteisiin, ruokaan, uhkapeleihin, seksiin, sokeriin, suorittamiseen, asioiden lykkäämiseen, työhön tai täydellisyyden tavoitteluun.

Kysymys on perustason kurssista.

Tiedostamisesta ja mielen prosesseihin tutustumisesta sekä perusasioihin palaamisesta hyötyy aina. Toipumisen tiellä ei tulla valmiiksi.

Myös pidemmällä toipumisen tiellä ollessa on hyvä tarkastaa välillä suuntaa ja syventää toipumista.

Fakta: Mindfulness ei ole lääke kaikkeen, eli…

KENELLE TÄMÄ KURSSI SOPII JA KENELLE EI?

KURSSI SOPII SINULLE, JOS…

Haluat vapautua riippuvuudesta tai haitallisesta tavasta.
.
Haluat vahvistaa toipumistasi.
.
Haluat oppia suhtautumaan itseesi lempeästi.
.
Olet kiinnostunut tutkimaan haastaviakin tunteita ja ajatuksia.
.
Olet kiinnostunut mindfulnessista: kehon, mielen ja tunteiden prosesseista.
.
Uskot, että sinulta löytyy päivittäin 10 minuuttia aikaa pysähtyä itsesi äärelle.
.
Olet halukas voimaan paremmin.

KURSSI EI SOVI SINULLE, JOS…

Et ole valmis elämänmuutokseen.
.
Haet pikaratkaisuja.
.
Et halua ponnistella ollenkaan muutoksen eteen.
.
Haet trauma- tms. terapiaa.
.
Haluat pitää kiinni vanhoista ajatus- ja toimintamalleistasi.
.
Olet akuutissa kriisitilanteessa ja kurssi on ainoa oljenkortesi.
.
Sinulla on vakavia mielenterveydellisiä ongelmia. 
.
Olet korvaushoidossa.

KURSSIN RAKENNE: KAHDEKSAN MUUTOKSEN VIIKKOA

Voimme muuttaa aivojamme vain toiminnan ja ajattelun kautta. Joka kerta, kun toimimme haitallisesti, vahvistuu haitallinen tapa. Joka kerta, kun vastustamme riippuvuutta ja toimimme toisin, vahvistuu toipuminen.

Tutkimusten mukaan jo kahdeksassa viikossa alkaa toiminnan ja ajattelun muutoksen seurauksena tapahtumaan aivoissa fyysisiä muutoksia.

1. VIIKKO

TUTUSTUMINEN
Ketä olemme?
Mitä kurssi sisältää?

2. VIIKKO

TIETOISEKSI TULEMINEN
Mitä mindfulness on?
Vireystilan merkitys ja säätely

3. VIIKKO

TRIGGERIT JA NOIDANKEHÄ
Riippuvuuden alku
Kehon merkkien kuuntelu

4. VIIKKO

KOKEMUKSEN HYVÄKSYMINEN
Haastavat tunteet
Itsemyötätunto

5. VIIKKO

AJATUKSET EIVÄT OLE TOSIASIOITA
Haastavat ajatukset ja
mielen tarinat

6. VIIKKO

ITSESTÄ HUOLEHTIMINEN
Voimavarat
Rajoittavat uskomukset
Riskitilanteet

7. VIIKKO

TOIPUMISEN TIELLÄ PYSYMINEN
Kiitollisuus
Toimintasuunnitelma

8. VIIKKO

MINIRETRIITTI
(LIVE-TAPAAMINEN)
Positiiviset tunteet
Yhteisön merkitys

KIURSSILLA ON VANKKA PERUSTA, ELI…

TIETEELLISESTI TUTKITTUA
TIETOA JA DATAA

(eli mikä erottaa Susannan kurssit muista)

💎 Kurssi perustuu tieteellisesti tutkittuun tietoon, eli psykologiaan, aivotieteeseen ja mindfulness-teoriaan.

💎 Kurssin pohjana on MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) -kurssi. Tieteellinen tutkimus ja ihmisten oma kokemus osoittaa, että mindfulnessista on paljon hyötyä addiktioiden hoidossa ja haitallisista tavoista pois opettelussa.

💎 Kurssilaiset ovat saaneet apua erityisesti omien impulsiivisten toimintamallien tiedostamiseen, hermoston rauhoittamiseen, retkahduksen ehkäisyyn sekä hankalien tunteiden ja ajatusten kohtaamiseen.

💎 Osallistujien stressin säätelyn taidot, kiitollisuus, armollisuus ja itsemyötätunto itseä kohtaan ovat lisääntyneet huomattavasti.

💎 Kurssille osallistuneet suosittelevat kurssia keskiarvolla 9,6.

KOKENUT, TRAUMATIETOINEN OHJAAJA

💎 Susanna on traumatietoinen, kansainvälisesti sertifioitu mindfulness-ohjaaja, jolla on yli 20 vuoden kokemus riippuvuuksista toipumisesta ja 15 vuoden kokemus ryhmien ohjaamisesta.

OSALLISTUJIEN PALAUTTEITA

Lisää pidempiä palautteita löydät sivun alareunasta.

Elämänhallintani on parantunut huomattavasti. Koen olevani tyytyväisempi elämääni ja omaan itseeni. Luotan siihen, että pärjään haastavien tunteiden kanssa.

Harjoitukset auttoivat näkemään, että voin harkita ennen kuin toimin. En seuraa sokeasti impulssejani vaan minulla on todellakin mahdollisuus valita, miten reagoin eri tilanteissa.

Kurssilla ihan parasta oli se, että sai oikeasti laajalla skaalalla erilaisia työkaluja oman itsensä ymmärtämiseen ja hankalien käyttäytymismallien työstämiseen.

Minulle tuli tunne, etten ole yksi ongelmani ja käyttäytymismallini kanssa ja että nyt luotiin rauhallinen ja turvallinen tila, jossa asioita pystyi käsittelemään.

Opin kurssilta paljon uutta, vaikka minulla on jo vuosien kokemus erilaisista terapioista ja meditaatioista.

On hienoa, että kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat tutkia haitallisia ajattelu- ja käyttäytymis-mallejaan. Itse sain uusia, toimivia työkaluja luuppaavaan negatiiviseen ajatteluun sekä some- ja sokeririippuvuuteen.

KAIKKI TÄMÄ KUULUU HINTAAN

(c) Christin Hume

⭐️ seitsemän viikoittaista tapaamista Zoomissa

⭐️ tieteellisesti tutkittua tietoa mindfulnessista, riippuvuuksista, psykologiasta ja aivojen toiminnasta

⭐️ digitaalisen työkirjan, äänitteitä, harjoitteita ja vapaaehtoisen harjoituspäiväkirjan ohjeet

⭐️ henkilökohtaista ohjausta ryhmässä ja tukea tapaamisten välillä kurssin aikana

⭐️ vertaistukea ja -kokemuksia

⭐️ traumatietoista ohjausta

⭐️ retriittipäivän Helsingissä helatorstaina

HUOM! Kurssi ei ole terapiaa. Emme käy kurssilla läpi esimerkiksi traumoja ja niiden taustoja kuin hyvin pinnallisesti.

KURSSIN AIKATAULU

Maanantaisin 8.4.–27.5. klo 17:30–19:45 zoomissa.

Retriitti on helatorstaina 9.5. Töölössä.
Kyseisellä viikolla ei ole tapaamista maanantaina.

ILMOTTAUDU NYT!

KURSSIN HINTA 379 EUROA

Voit maksaa kurssin myös useammassa erässä (esim 4 erää á 97,50 euroa).
Ensimmäisen erän tulee olla maksettu ennen kurssin alkua. Erissä maksamisesta ei tule mitään lisäkuluja.

Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Kurssille otetaan maksimissaan 10 osallistujaa. Varmista siis paikkasi ajoissa ja suorita maksu samantien. Jos haluat maksaa laskulla tai useammassa erässä, ilmoita siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

LISÄÄ PALAUTTEITA

kuvituskuva (c) cottonbro studios
Kun kurssi alkoi, minulle tuli tunne, että olen addiktiivinen useampaan kuin yhteen asiaan. Se oli vaikeaa kohdata, mutta sai minut pohtimaan avoimemmin omaa elämäntapaani ja kurssin edetessä oli avartavaa huomata, miten erilaisia tilanteita ja addiktion tasoja muilla ihmisillä on, eli vertaistuki laittoi oman tilanteeni oikeisiin mittasuhteisiin. Kurssin sisältö eteni pehmein askelin omien tuntemusten mukaan, ja parasta oli, ettei mitään tarvinnut suorittaa pakosti. Se lisäsi motivaatiota kohti onnistumista addiktion hallitsemisessa.

Kurssin harjoitteet ja työkalut toimivat erittäin hyvin totutuista tavoista pois oppimiseen. Kun pystyin hyväksymään kurssin aikana ja sen jälkeen, ettei addiktio ole asia, joka häviää pois kerralla ja taikaiskusta, oivalsin ottaa työkalut pysyvään käyttöön, aina tarvittaessa. Onnistuin luopumaan addiktiostani, olen toipunut hyvin ja mindfulnessin ajattelu on vaikuttanut elämääni positiivisesti. Kun minulle tulee tunne, että addiktio voi palata, työkalut ovat tukenani.

Suosittelen lämpimästi kyseistä kurssia kaikille, joilla on sekä tarve että halu oppia pois itseä vahingoittavasta asiasta tai tavasta. Kurssi antaa avaimet ja työkalut onnistumiseen, joka palkitsee, ja tuntuu voimauttavalta sekä vapauttavalta.”

(Virpi)

kuvituskuva (c) Yasin Hosgör
”Parasta Susannan kursseissa on se, miten hän laittaa itsensä, osaamisensa ja elämänkokemuksensa, likoon. Susannalla on taito jakaa vahvaa teoreettista mindfulness-osaamistaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Hän mallintaa omakohtaisin esimerkein sitä, miten mindfulness voi auttaa selviämään vaikeuksista ja luoda elämänhallintaa. Näin hän valaa uskoa ja toivoa osallistujille siihen, että muutos on todella mahdollinen.

Susannalla on ilmiömäinen taito luoda koulutuksiinsa luottamuksellinen ja turvallinen ilmapiiri.  Hänen rento ja huumorilla höystetty tapansa olla vuorovaikutuksessa madaltaa kynnystä osallistujille tulla mukaan vuorovaikutukseen. Susanna toimii koulutuksissaan sensitiivisesti kunnioittaen jokaisen osallistujan omia rajoja tarkoin, mikä onkin äärimmäisen tärkeää haastavien ja herkkien asioiden äärellä.

Paras anti itselleni Susannan koulutuksissa on ollut se, miten hän on auttanut minua löytämään yksilöllisiä, omaan elämään sopivia tapoja nivoa mindfulness osaksi terveempää elämää. Olen alkanut huomata ja ymmärtää, mikä laukaisee riippuvuuskäyttäytymiseni. Mindfulnessista olen saanut keinoja, joiden avulla voin jo paremmin pysähtyä hankalassa tilanteessa ja toimia tietoisesti toisin. ”

(Tarja)

(c) Aurora / AaWee Palvelu
“Löysin itse tämän kurssin, kun ilmoittauduin sen kehittäjän vetämään koulutukseen. Minulla oli jo yli 10 vuotta raittiutta ja kiinnostusta meditaatiota ja mindfulnessia kohtaan. Meditaation olin löytänyt, kun seitsemän vuoden raittiuden kohdalla sairastuin kuolemanvakavasti. Tajusin, että vaikka olin ollut raittiina jo jonkin aikaa, en ollut onnellinen.

Elin elämääni uhrin viitta harteilla. Välttelin haastavia tunteita ja vastuuta elämästäni ja syytin muita omasta kurjuudestani. Onnellisuutta hain rahasta, suorittamisesta, ihmissuhteista ja muusta itseni ulkopuolella olevasta. Lisäksi kärsin ADHD-piirteen mukanaan tuomasta levottomuudesta.

Tämän kurssin myötä koko asenteeni elämää kohtaan muuttui. Opin tunnistamaan ja säätelemään haastavia tunteita, kyseenalaistamaan negatiivista ajatteluani ja olemaan lempeämpi itseäni kohtaan. Pääsin kiinni niin sanottuun tunne-elämän raittiuteen. Se sisältää mielestäni kaksi osaa.

Ensimmäinen on omien mielen prosessien tiedostaminen. Toinen taas oman luontaisen negatiiviseen kallistuneen ajatusmaailman suuntaaminen kohti realistisempaa ja positiivisempaa ajattelua. Nämä kaksi asiaa ovat tuoneet elämääni uudenlaisen elämänilon ja vapauden, josta en osannut edes haaveilla. Voi sanoa, että kurssi on muuttanut koko elämäni. Siksi koen merkitykselliseksi tuoda sen oppeja muille.”

(Susanna, kurssin vetäjä)

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

Ilmoittaudu samantien varmistaaksesi paikkasi!

Shopping Cart
Scroll to Top