Miten välttää raitistuminen? – Viisi vinkkiä elämäsi kännikesään

(Huumorivaroitus)

Näin kesän korvilla sinulla saattaa ilmetä ikävää halua tehdä elämänmuutos. Elämän uusi suunta on kuitenkin ihan yliarvostettua. Siihen menee hukkaan energiaa ja aikaa. Se vaatii ponnistelua ja pitkäjänteisyyttä. Ihan turhaa puuhaa siis.

Tässä muutama ammattilaisten ja asiantuntijoiden suosittelema keino, joiden avulla pystyt vastustamaan muutosta. Tutkimustulosten mukaan näitä steppejä seuraamalla onnistumisprosenttisi nousee huomattavasti. Samalla myös mahdollisuutesi alkoholisoitua, mikä on se todellinen ammattilaisen tavoite, paranee.

1. Hakeudu päihteitä käyttävien ystäviesi seuraan

Nyt kannattaa kaivaa kaikki vanhat bilekavereiden yhteystiedot naftaliinista. Mikä sen parempaa kuin viettää nostalgisia kesäiltoja muistellen vanhoja hyviä aikoja ja yrittää toistaa uudestaan niitä eeppisimpiä bilekokemuksia, joissa olette yhdessä olleet?

Raittiiden kavereiden numerot voit blokata puhelimestasi. Heitä ei tarvita iloasi pilaamaan. Mokomia nipottajia.

2. Hengaile baareissa, terasseilla ja yökerhoissa

Heti, jos mieleesi pälkähtää ajatus siitä, että elämä selvinpäin voisi olla sinulle parempi vaihtoehto, kannattaa sitä vältellä kuin ruttoa. Hyvä ympäristö tällaisten turhien ajatusten välttelyyn on se, missä ihmisillä on eniten hauskaa päihtyneenä.

Esimerkiksi Kalliossa sijaitseva Roskapankki on hyvä paikka todistaa, kuinka todellinen onnellisuus asuu alkoholin piirissä. Voit myös kiinnittää huomiota siihen, kuinka terassilla olevat ihmiset ovat aidosti iloisia ja hyväntuulisia. Ohikulkevat ihmiset vaikuttavat masentuneilta. Sydämessään he antaisivat mitä tahansa, jos voisivat ottaa edes yhden ryypyn tuossa hurmaavassa seurassa.

Kuulu siis voittajiin.

3. Jää yksin haastavien tunteiden ja ajatusten kanssa

Kun huomaat haastavien mielentilojen ja tunteiden nousevan, älä ota kehenkään yhteyttä. Yritä maksimoida kurjuutesi vellomalla itsevihassa ja itsesäälissä. Se tekee sinusta vain vahvemman ihmisen. Musiikkisuosituksena on Jipun väärinpäin lentävät linnut -levy tai vaihtoehtoisesti Alice in Chainsin Down in a Hole.

Uhrin rooli on myös hyvin tehokas haastavien tunteiden herättelijä. Voit miettiä muun muassa haastavaa lapsuuttasi, sitä, kuinka sinulle aina käy näin ja kuinka kellään muulla tässä maailmassa ei ole yksi vaikeaa kuin sinulla. Olethan erityislaatuinen.

4. Sekoita rytmisi täysin

Stressi on hyvä pohja kännikierteelle. Triggeritkin tuntuvat paljon vahvemmin, kun on alla kunnon elimistön epätasapainotila. Sen saa parhaiten aikaan niin, että luopuu kaikesta turhasta elämään liittyvästä rytmistä. Neljästä tuntia yöunta riittää sinulle hyvin, koska niin se riittää kuulemma Donald Trumpillekin.

Aamiaista ei kannata syödä ja lounaalla nyt ei ole muutenkaan niin hirveän isoa merkitystä. Pari lihapiirakkaa ruudun ääressä tai liikennevaloissa on ihan hyvä ravinnon korvike. Liikunta on myös ihan yliarvostettua. Kannattaa mieluummin käyttää aika suoratoistopalveluiden tarjonnan parissa. Maksathan niistä kuitenkin sievoisen summan.

5. Vakuuta itsellesi, että pystyt kohtuukäyttöön

Totta kai kohtuukäyttö on mahdollista. Sinä et vain ole ollut aiemmin siitä kiinnostunut. Miksi ei siis yrittää nyt? Eihän se niin vaikeaa voi olla, koska olet varmaan jo oppinut välttelemään ne pahimmat ongelmajuomisen ansat.

Yleisiä vinkkejä

Näiden pointtien tehokkuutta voit vahvistaa menemällä esimerkiksi Alkoon tutkimaan juomavalikoimaa. Ehkä siellä on hyvällä tuurilla jonkin sortin maistiaiset tai joku hyvä paljoustarjous.

Juomisen ammattilaiset suosittelevat ostamaan kotiin muutaman pullon, koska joskushan saattaa tulla sellaisia vieraita, joille saatat haluta tarjota juotavaa. Pullot kannattaa toki säilyttää näkyvällä paikalla koska tuohan se vierailijoille mukavaa kodikkuutta ja arvostusta, että sinulla on hyvä valikoima alkoholijuomia.

Jos nämä keinot eivät toimi ensimmäisellä kerralla, ei hätää. Tutkimusten mukaan, kun aloitat uuden tavan, menee se parisen kuukautta ennen kuin aivoissa alkaa tapahtua fyysisiä muutoksia.

Jos siis epäonnistut ja meinaat raitistua vahingossa, älä lannistu. Voit muuttaa suuntaa heti huomenna. Ei kun vain uutta matoa koukkuun!

2 ajatusta aiheesta “Miten välttää raitistuminen? – Viisi vinkkiä elämäsi kännikesään”

  1. Heidi Kaarina Annukka Komulainen

    ”Neljästä tuntia yöunta riittää sinulle hyvin, koska niin se riittää kuulemma Donald Trumpillekin.” Auts! Tämä kolahti… 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top