Kymmenen minuutin syvärentoutuskokemus

Minulla on tapana käydä silloin tällöin Espoon Keskuksen Fysioterapiassa. Olin menossa taas eilen varaamaan sinne aikaa, koska stressihermoni, eli hermo, joka vetää aina aika ajoin stressin lauettua vasemman ja/tai oikean lapani jumiin, alkoi oireilla muutama päivä sitten. Nykyään, kiitos lisääntyneen kehotietoisuuden, osaan hakea avun jo siinä vaiheessa, kun huomaan ensimmäiset merkit.

Kun saavuin Entresseen, näin Paavo Pesusienen ja tajusin, että vierailun ajankohta oli niin sanotusti ”epic fail”. Kauppakeskus vietti 10-vuotissynttäreitään ja tämä yhdistettynä uuden Lidlin avajaisiin oli saanut varmaan puolet lähiseudun muksuista vanhempineen paikalle.

Pääsin ihmismassasta huolimatta ajanvaraukseen. Kuulin, että minulla olisi mahdollisuus päästä testaamaan Neurosonic-patjaa. Uteliaisuus on yksi hallitsevimmista luonteenvahvuuksistani (sekä hyvässä että joskus kyllä myös pahassa ;)) ja siksi innostuin heti ajatuksesta. Kymmenen minuuttia rentoutuspatjalla kaiken hälyn keskellä.

Ensituntuma oli kuin Ruotsin-laivalla. Jatkuvaa tärinää kehossa. Se tuntui jopa epämiellyttävältä, koska en saa nukuttua kunnolla laivoilla juurikin tämän tärinän takia. Päätin kokeilla meditoida samalla. Suuntasin huomiota koko kehon tuntemuksiin selkä kaikkeen siihen, mitä aistit minulle tuovat. Kauppakeskuksen häly jäi todella hyvin taustamusiikin varjoon.

Patja ei enää värissyt koko ajan, vaan ikään kuin pulsseittain. Jossain kohtaa pulssit menivät hengityksen tahtiin. Tämä oli todella miellytävä kokemus. Suuntasin huomiota erityisesti uloshengitykseen. Uloshengitys aktivoi ns. parasympaattista hermostoa, eli rentouttaa. Voisi sanoa, että huomion kiinnittäminen uloshengitykseen on tietoista rentouttamista. Sisäänhengitys taas aktivoi sympaattista hermostoa, eli tekee meidät valppaammiksi.

Pääsin todella rentoutuneeseen tilaan. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin olin ihan uudessa vireessä. Keho ja mieli oli rentoutunut. Oli aivan eri kokemus kohdata kauppakeskusken häly rennolla keholla. Se ei ärsyttänyt enää.

Patjasta on lisätietoa täällä. Muista väitetyistä vaikutuksista en osaa sanoa, mutta ainakin tällaisessa lyhytaikaisessa rentoutuksessa vaikutus oli huomattava.

Shopping Cart
Scroll to Top