Dare to Learn

Fiilikset ovat korkealla. Kyseessä on pitkään hautuneen toiveeni julkaisu: oma mindfulness-aiheinen nettisivu. Tunne- ja tietoisuustaitoja sekä vahvuuspedagogiikkaa.

Susanna opettaa.

Mikä sen parempi tapa polkaista homma käyntiin kuin kertoa muutama sana tämän vuoden 2018 Dare to Learn -tapahtumasta. Kyseessä on innovatiivisen oppimisen festivaali. Sain kutsun tulla mukaan vetämään työpajan tunne-  ja tietoisuustaidoista.

Valitsin aiheeksi Ruma Ankanpoikanen -sadun. Vedimme työpajan luokkani kanssa. Oppilaat vetivät tietoisuusharjoituksen ja haastattelivat osallistujia.

Aadita vetää tietoisuusharjoitusta.

Työpajaan kuului Ruman Ankanpoikasen kokemusmaailmaan tutustuminen. Mietimme hänen tunteitaan, kehon tuntemuksia, ajatuksia ja sitä, kuinka ilman tietoisuutta toiminta on impulsiivista ja usein ei-rakentavaa. Luonteenvahvuuksien avulla etsimme Ankalle rakentavampia tapoja toimia ja keksimme hänelle voimalauseita.

Voimalauseiden ja vahvuuksien esittelyä.

Jokainen halukas pääsi kokeilemaan Ankanpojan roolia ja kävelemään vahvuuskujan läpi. Loppuun Ruma Ankanpoikanen tuli vielä paikalle kertomaan, millaista elämä on nyt, kun hän jo 30-vuotias.   

Prosessin jälkeen.

Tunnelma pajassa oli tunteikas ja välillä jopa koskettava. Henkilökunnan edustaja kertoi, että hän näki ensimmäistä kertaa, että suurin osa osallistujista poistuu hymyillen. Minä vetäjänä olin yksi heistä.

 

 

 

 

Shopping Cart
Scroll to Top