Palautumistaitoinen opettaja

Opettaja on luokan hyvinvoinnin, ilmapiirin ja tunneilmaston kannalta tärkein henkilö. Olen sen opettajana työyhteisössä itse havainnut ja kokenut. Tämä koulutus on suunnattu erityisesti työyhteisöihin, jotka haluavat panostaa opettajien ja oppilaiden jaksamiseen. Opettajan jaksamiseen satsaaminen on koko koulun hyvinvointiin satsaamista.

Palautumistaitoinen opettaja koulun voimavarana -koulutuksessa käydään teorian ja harjoitteiden avulla läpi muun muassa oman kehon ja mielen merkkien tiedostamista, stressinsäätelyä, asenteen merkitystä sekä ehdottoman tärkeää itsemyötätuntoa. Tiedostamisen kautta voimme harjoitella hyväksyntää ja lempeyttä itseämme kohtaan ja sitä kautta, tutkimustenkin mukaan, motivaatio työhön sekä työssä jaksaminen lisääntyvät. Koulutuksen teoriapohja on perinteisessä ja positiivisessa psykologiassa, aivotieteessä ja mindfulness-teoriassa. Koulutuksen ytimessä on myös Susannan 15 vuoden kokemus opettajana.

Koulutuksen sisältö:

  • Mindfulnessin peruskäsitteitä
  • Kehon merkkien, tunteiden, ajatusten ja toiminnan tiedostaminen
  • Stressin säätely ja vagus-hermo
  • Mielen kielteiset taipumukset
  • Itsemyötätunto
  • Yksinkertaisia, mutta tehokkaita mindfulness-harjoitteita

Olen kouluttanut palautumistaitoja eli tunne-, tietoisuus-, vahvuus- ja vuorovaikutustaitoja Suomen kouluissa jo vuodesta 2010. Olin mukana Suomen 100-juhlavuoden HundrED-hankkeessa. Siihen valittiin sata innovatiivista kasvatuksen toimintamallia ja olin mukana luokkani Tunne- ja tietoisuustaito-opetuksella.

Olen luokanopettaja sekä lasten ja nuorten Mindfulness in Schools -projektin kouluttama ohjaaja. Olen myös pitkän linjan positiivisen pedagogiikan osaaja ja Positiivisen psykologian valmentaja.

Koulutus voidaan toteuttaa parin tunnin kokonaisuutena tai vaikka koko päivän kestävänä koulutuksena. Mukana voi olla myös työpajamaista työskentelyä. Tarkoituksena on herättää motivaatiota ja kiinnostusta oman hyvinvoinnin vahvistamiseen. Koulutus voidaan toteuttaa verkossa tai kasvokkain joko suomeksi tai englanniksi.

Hinta

Lopullinen hinta neuvotellaan tapauskohtaisesti. Hintoihin lisätään tarvittaessa matka- ja majoituskulut. Osallistujat saavat luentodiat sähköisessä muodossa. Susanna voi myös tuottaa koulutukseen liittyvää materiaalia erillisestä korvauksesta.

Ota yhteyttä
Sähköposti: susanna@onnellisuuspaja.fi
Puhelin: 040 960 7257
Tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Shopping Cart
Scroll to Top