MBAR – Mindfulness ja addiktio

Addiktiosta toipuminen mindfulnessin avulla -kurssi

(MINDFULNESS BASED ADDICTION RECOVERY)

“Toivon, että MBAR -menetelmä osoittautuu sinulle juuri siksi oveksi, joka sinun on tarkoitus avata, ja jos niin teet, josta astumalla antaudut uudelleen ja uudelleen päivä kerrallaan, ajatus kerrallaan ja hetki kerrallaan tälle luotettavalle ja perusteelliselle tavalle pitää huolta itsestäsi ja toipua.
– Jon Kabat-Zinn –

(c) Janne Pappila

Rajoittaako riippuvuuskäyttäytyminen elämääsi? Haluatko lisätä tietoisuutta omasta itsestäsi: tavoistasi toimia, tuntea ja ajatella? Tarvitsetko apua raittius- tms. päätöksissä pysymiseen? Oletko kiinnostunut tietoisen läsnäolon taidoista ja pysähtymisestä?

Mindfulness MBAR-menetelmän kurssi on sinua varten.

Kurssin tarkoitus on tarjota käytännön työkaluja eri addiktioiden kanssa painiskeleville. Se sopii kaikille, jotka haluavat tutkia omaa riippuvuuskäyttäytymistään. Kurssi sopii sinulle riippumatta siitä, missä vaiheessa toipumista olet. Voi siis olla, että olet vasta pääsemässä toipumisen polulle tai että olet ollut jo sillä jonkin aikaa tai pitkään.

Riippuvuutesi voi liittyä esimerkiksi päihteisiin, ruokaan, uhkapeleihin, seksiin, työhön, ihmissuhteisiin tai vaikka negatiivisiin ajatusmalleihin.

Kurssi perustuu tieteellisesti tutkittuun tietoon, eli psykologiaan, aivotieteeseen ja mindfulness-harjoitteisiin. Kurssin pohjana on MBCT (Mindfulness-Based Cognitive Therapy) -kurssi.

(c) Nadi Hammouda

Kurssin kantavia teemoja ovat:            

  • Kuinka erottaa ajatukset ja todellisuus
  • Kuinka erottaa ajatukset ja tunteet
  • Addiktion noidankehän ymmärtäminen
  • Oman kehon ja mielen varoitusmerkkien huomaaminen
  • Retkahduksen kanssa työskentely
  • Kuinka tulla tietoiseksi kehosta, ajatuksista ja tunteista
  • Itsemyötätunto, armollisuus itseä kohtaan

Mitä addiktio on?
Tässä yhteydessä addiktio on mikä tahansa mielen tai kehon tapa, joka on luonteeltaan pakkomielteistä ja aiheuttaa meille kärsimystä, tuskaa, stressiä. Avainasemassa on se, että meillä on sellainen tunne, ettemme pysty kontrolloimaan ko. käytöstä. Tämä määritelmä sisältää siis addiktion erilaisiin päihteisiin sekä myös uhkapelaamisen, läheisriippuvuuden, seksiaddiktion yms. Myös ajattelun negatiivisuus koetaan addiktiiviseksi käytökseksi (ns. “stinking thinking”).

Mitä toipuminen on?
Toipuminen taas käsitetään poluksi pois kaikista niistä ongelmista, mitä addiktio aiheuttaa. Toipumiseen liittyvät addiktiivisen käyttäytymisen lopettaminen, pakkomielteisten käytösmallien tiedostaminen ja muuttaminen niin, että parempi elämä on mahdollista.

Muita tietoja kurssista:

Kurssin vetäjä
Susanna Ahvalo on mindfulness-ohjaaja kymmenen vuoden kokemuksella. Hänellä on myös kokemusta traumatietoisuudesta, itsemyötätunto-ohjauksesta sekä oma lähes 20 vuoden kokemus addiktiosta toipumisesta.

Kurssin hinta

Verkkokurssin hinta on 200 euroa (sis. alv 24%). Voit kysyä maksusuunnitelmaa. Työttömät ja opiskelijat 100 euroa (sis. alv 24%).

Seuraava kurssi alkaa tiistaina 28.4. Ilmoittautuminen: https://bit.ly/MBARilmoittautuminen

Tapaamisia on seitsemän ja ne toteutetaan 28.4.–9.6. tiistaisin klo 17:30–19 Zoom-alustalla.

Fyysiset tapaamiset sisältävä kurssi on 310 euroa (sis. alv 24%). Kurssimaksu maksetaan, kun ilmoittautuminen on vahvistettu.

Tulevista kursseista voi tiedustella laittamalla sähköpostia osoitteeseen susanna.ahvalo (at) gmail.com

Kehittäjät
Valerie Mason-John ja Paramabandhu Groves

Kurssin englanninkielinen sivu
https://www.valeriemason-john.com/mindfulness-based-addiction-recovery/

MBAR on BAMBA (British Association for Mindfulness Based Approaches) jäsen.

(c) Janne Pappila