Mindfulness voi mullistaa koko riippuvuuksista toipumisen

Miten mindfulness voi auttaa toipumisessa: lyhyt oppimäärä

Mindfulness on aivan huikea työkalu riippuvuuksien ja haitallisten käyttäytymismallien kanssa työskentelyyn! Se auttaa ihmisiä silloin, kun he haluavat lopettaa haitallisen käyttäytymisen tai vähentää sitä. Kun naputtelin netin tieteellisten tutkimusten portaaliin sanat ”mindfulness addiction”, sain 209 000 osumaa. Netti on siis tutkimustietoa pullollaan, jos et usko sanojani!

Mindfulnessin juju on siinä, että kun emme tiedosta omia käyttäytymis- ja ajattelumallejamme, olemme kuin automaattiohjauksella. Kävelemme uudestaan ja uudestaan samoihin ansoihin, reagoimme tiedostamatta samoihin triggereihin ja tartumme uudestaan ja uudestaan samoihin käyttäytymismalleihin.

Sitten ihmettelemme, että mitä oikein tapahtui. Miten olemme tänne päätyneet. Olimme päättäneet pidättäytyä riippuvuuden kohteesta tai haitallisesti käyttäytymismallista ja tässä taas olemme ja sen pauloissa.

Kun alamme tiedostaa omat mielenliikkeemme, ajatuksemme, tunteemme, kehomme merkit ja kuinka ne ohjaavat toimintaamme, sekä sen, miten toimintamme vaikuttaa ympäristöön, elämämme muuttuu yleensä perustavanlaatuisesti. Yhtäkkiä alamme nähdä asioita selkeästi.

Koska se, mitä näemme ei aina ole linjassa sen kanssa, mitä haluaisimme nähdä, tarvitaan muutoksessa myös lempeyttä ja itsemyötätuntoa. Uudenlaisten positiivisempien ajatusmallien koodaaminen aivoverkkoihin onnistuu paremmin, kun olemme tietoisia siitä, missä kohtaa kielteisyyteen taipuvainen mielemme lähtee ohjaamaan meitä väärille raiteille.

Mindfulness ja addiktio -kurssi: statistiikkaa

Mindfulness ja addiktio -kurssi on todella hyvä tapa lähteä tutustumaan siihen, mistä mindfulnessissa on kysymys. Kurssilla asiat käydään läpi, kiitos Susannan opettajataustan, kokemusasiantuntijuuden ja laajan asiaan liittyvän koulutuksen vuoksi, selkeästi ja ohjatusti. Saat myös aiheita syventäviä harjoitteita ja tehtäviä tapaamisten väleille. Tämä johtuu siitä, että mindfulnessissa on ennen kaikkea kysymys kokemuksellisesta oppimisesta.

Koska ihmisten oma henkilökohtainen kokemus on paras tapa avata sitä, miten kurssi auttaa haastavien käyttäytymismallien kanssa, jaan teille yhden viimeaikaisen kurssin palautteet. Tässä on hyvä esimerkki siitä, kuinka mindfulness on auttanut näitä ihmisiä kohti vapaampaa elämää.

Kurssilla oli vajaat 10 osallistujaa. Tässä kurssin huikeaa statistiikkaa:

❤️ Koen voimavarojeni vahvistuneen 👉 täysin samaa mieltä 100%
❤️ Koen saaneeni kurssilta keinoja pitää huolta itsestäni 👉 täysin samaa mieltä 100%

⭐️ Kurssi on antanut työkaluja riippuvuuskäyttäytymisen lopettamiseen ja vähentämiseen 100%
⭐️ Kurssista on ollut apua riippuvuuskäyttäytymisen ennaltaehkäisyssä 100%

💎 Elämänhallinta ennen kurssia 4,9 (asteikko 0–10)
💎 Elämänhallinta kurssin jälkeen 8,0 (asteikko 0–10)

🔥 Kuinka todennäköisesti suosittelisit kurssia kaverillesi 9,9 (asteikko 0–10)

Vapaa palaute kurssista

Seuraavat palautteet ovat puolestaan kurssilaisten vapaata palautetta. Ne kuvaavat hyvin sitä muutosta ja muutoksen erilaisia vivahteita, mitä mindfulness on heidän elämässään saanut aikaan.

”Kurssi on vaikuttanut erittäin positiivisesti – paljon työkaluja itselleni ja lisäksi ihan konkreettisesti auttanut minua sillä, että olen saanut vahvan kimmokkeen pysyä erossa riippuvuudesta/haitallisesta tavasta.”

”Pakkomielteinen käyttäytyminen on vähentynyt huomattavasti. Olen myös oppinut tunnistamaan tilanteita ja tunteita, jotka altistavat riippuvuudelle.”

”Olen saanut työkaluja ottaa etäisyyttä riippuvuuksiini, mikä on tuonut tilaa tehdä itselleni parempia valintoja riippuvuutta pönkittävien valintojen sijaan.”

”Kurssi on antanut ymmärrystä riippuvaisen käytöksen syistä ja havaitsemisen lisäksi on tullut jo onnistumisia puuttua asiaan ennen toimintaa.”

”Olen saanut työkaluja ymmärtää syitä toimintani takana ja osaan siten tunnistaa riskin paikat. Lisäksi olen saanut keinoja joiden avulla pystyn pysähtymään ja kohtaamaan ikävät tunteeni sen sijaan että pakenisin niitä haitalliseen toimintaan.”

”Olen oppinut ottamaan tilaa, kun tulee impulssi toteuttaa riippuvuutta. Tämän kautta olen oppinut paljon paremmin ottamaan vastaan ja kohtaamaan tunteita ja asioita, joita olen riippuvuuteen paennut sekä keksinyt terveempiä tapoja täyttää niitä tarpeita, joita olen riippuvuuksilla yrittänyt täyttää. Olen myös huomannut paenneeni haastavia tunteita rakkaaseen videopeliharrastukseeni ja onnistunut muuttamaan harrastuksen takaisin harrastukseksi pakkomielteen sijaan.”

”Osaan tunnistaa ja havainnoida vaaranpaikkoja, joissa voin retkahtaa. Lisäksi sain työkaluja, joilla pystyn ainakin välillä ehkäisemään retkahdusta.”

”Antoisa ja hyödyllinen kurssi. Sain paljon työkaluja oman haitallisen käyttäytymiseni kanssa toimimiseen – ns. vertaistuki muilta oli tosi hyödyllistä myös ja motivoivaa.”

”Elämänhallintani on parantunut huomattavasti. Koen olevani tyytyväisempi elämääni ja omaan itseeni. Luotan siihen, että pärjään haastavien tunteiden kanssa.”

”Minulla oli odotuksia kurssille, mutta se muutti elämääni paljon enemmän kuin osasin kuvitella. On kuvaavaa, että koen saaneeni addiktioksi muuttuneen harrastukseni takaisin harrastukseksi. Ihmeellistä, miten paljon elämänhallinta voi kehittyä vain kahdeksassa viikossa.”

Seuraava kurssi alkaa 29.1.

Seuraava Mindfulness ja addiktio -kurssi alkaa ensi viikon maanantaina kello 18.00 zoomissa. Tälle keväälle on tulossa vielä toinenkin kurssi, johonka voit ennakkoilmoittautua laittamalla Susannalle viestiä.

Kurssin lisätiedot tästä: https://onnellisuuspaja.fi/mindfulness-ja-addiktio-kurssi-ja-miniretriitti/

Video kurssista: https://youtu.be/AsLqShIIYP8

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top